Aantrekkelijk en avontuurlijk Arbatax

Borgo Degli Ulivi - Arbatax/Tortoli
Aantrekkelijk en avontuurlijk Arbatax

Aantrekkelijk en avontuurlijk Arbatax

Arbatax is een fantastische vakantiebestemming in de provincie Ogliastra op Sardinië. Zowel voor families met kinderen, strandaanbidders, natuurliefhebbers en sportievelingen is er veel te zien en te beleven. Arbatax is een vriendelijk havenplaatsje gelegen op de landtong “Bellavista”. Vlakbij ligt het charmante stadje Tortolì met goede restaurants en leuke winkeltjes.

Witte zandstranden en azuurblauwe zee

De witte zandstranden, azuurblauwe zee, mooie baaien en inhammen van Ogliastra nodigen uit voor ontspannen genieten, ook voor de kinderen. Vlakbij Arbatax en Tortolì liggen “Lido di Orrì” en “Spiaggia di Cea”, stranden die beschouwd wordt als de mooiste van Sardinië. Dat komt voornamelijk door het fijne en schone zand en het kristalheldere zeewater. De zee bij “Lido di Orrì” heeft zelfs in de eerste honderd meter dat je het water inloopt een erg lage waterstand. Hier kunnen kinderen dus veilig en vrij in de zee spelen.

Rocce Rosse Arbatax

Rocce Rosse Arbatax

“Le Rocce Rosse” liggen in de branding van de zee bij Arbatax. Het is een rotsformatie met een unieke rode kleur. Een échte aanrader voor fotografen en een prachtige locatie om te snorkelen.

Voor natuurliefhebbers en sportievelingen

Voor natuurliefhebbers is Arbatax een geweldige bestemming. De ruige natuur in de omgeving biedt oneindige mogelijkheden voor wandel- en fietstochten. Er worden ook regelmatig tochten georganiseerd die worden begeleid door een ervaren gids. Met de auto is het berggebied ook goed te verkennen. Een aantal tips:

  • “Cascate di Lequarci e Lecorci”, twee mooie watervallen waarvan de Lequarci een breedte van 70 meter en een hoogte van 100 meter heeft. Dit natuurspektakel vind je bij Ulassai.
  • “Grotta su Marmuri” en “Grotta de su Meraculu” zijn indrukwekkende grotten en een bezoek meer dan waard.
  • Bij Lanusei vind je “Lago Alto del Flumendosa”, een groot stuwmeer bij de rivier Flumendosa.

Sportieve reizigers kunnen in het gebied van Arbatax hun hart ophalen. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, paardrijden, bergbeklimmen, trekking en fietsen. Ook kan je er heerlijk zwemmen, snorkelen, duiken, zeilen, wind- en kitesurfen. Er zijn ook bootjes te huur waarmee je zelf de zee op kan. Of verken de omgeving bijvoorbeeld met een georganiseerde excursie per quad.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur zijn er de in buurt van Arbatax ook talloze archeologische opgravingen te bewonderen. Bijvoorbeeld de “nuraghes”, “tombe dei giganti” en “domus de janas” bij Bari Sardo, Tortolì en Ilbono.

Trenino Verde Arbatax

Trenino Verde

“Il trenino verde”

Een perfecte manier om meer van de omgeving te zien, is met de “Trenino Verde”, het groene treintje. Hiermee kom je op plaatsen die je met de auto niet bereikt. Je kan met de “Trenino Verde” vanuit Arbatax een fascinerende excursie maken door het prachtige landschap van Ogliastra. De trein rijdt met een gematigde snelheid en zo kan je op een ontspannen manier genieten van het natuurschoon dat dit gebied te bieden heeft.

Vanuit het haventje van Arbatax worden mooie rondvaarten aangeboden langs de oostkust van Sardinië. Tijdens deze tochten kan je vaak ook de nabijgelegen grotten bezoeken of genieten in één van de afgelegen baaien.

Borgo degli Ulivi Arbatax

Borgo degli Ulivi

Borgo degli Ulivi Residence

Eva Sardinia heeft een prachtige accommodatie in Arbatax: Borgo degli Ulivi Residence. Dit is een appartementencomplex dat erg lovende beoordelingen krijgt. De gastvrije en mooie accommodatie staan garant voor een comfortabel en ontspannen verblijf.