Agriturismo Sardinië

Agriturismo SardinieAgriturismo Sardinie is vakantie bij de Sardijnse boer. Wil je het eiland Sardinië en de gastvrijheid van de Sardijnen van dichtbij beleven, in een rustige omgeving? Dan is een vakantie op een agriturismo of rondreis langs verschillende agriturismi op Sardinië echt iets voor jou!

Vakantie in landelijk Sardinië
Vakantie midden in de prachtige natuur, ver van het massatoerisme – dat is het idee achter de bekende Italiaanse term “Agriturismo”. Op het Italiaanse eiland Sardinië is deze bijzondere vorm van toerisme ook in opkomst.

Tijdens een vakantie op een Agriturismo kun je genieten van het eenvoudige leven op de “campagna“ en van de heerlijke producten van eigen boerderij die je op de Agriturismo kunt proeven. Op de meeste Agriturismo maakt de boer zelf zijn wijn en olijfolie, maar ook vaak jam, honing, ricotta, worsten en vleeswaren. Natuurlijk komt de groente uit de eigen moestuin en het fruit uit de boomgaard.

Sardijnse keuken
Op de meeste Agriturismo kun je een vakantie boeken op basis van half pension. Je leert daardoor de lokale Sardijnse keuken kennen, een eenvoudige keuken, die gebaseerd is op pure, regionale producten. De wijn die bij het diner wordt geserveerd, komt meestal van de eigen wijngaard, net zoals de mirto of limoncello, heerlijke Sardijnse likeuren, die vaak na de maaltijd bij de koffie worden aangeboden.

Rondreis langs Sardijnse agriturismo’s
Wil je het eiland Sardinië ontdekken, dan is een rondreis langs Sardijnse agriturismo een aantrekkelijke manier van reizen. Je leert verschillende delen van het eiland kennen en hebt contact met de lokale bevolking, waarbij je natuur, cultuur en gebruiken van Sardinië ontmoet. Wie weet maak je één van de vele festa’s mee, met zang, dans en Sardijnse hapjes en drankjes.

Boeken via gespecialiseerd reisbureau
Wil je een vakantie boeken op één of meerdere agriturismo op Sardinië, laat je dan uitgebreid informeren, door reisbureau Eva Sardinia. Zij biedt een aantal zelf geselecteerde agriturismo op Sardinië en helpt je graag met een persoonlijk advies.

Over Eva-Sardina
Eva-Sardinia.com is een bij de SGR aangesloten reisbureau, gespecialiseerd in vakanties op Sardinië. Eigenaresse Eva Cortie komt al meer dan 15 jaar op dit mystieke eiland in de Middellandse Zee en heeft van haar interesse en passie voor dit eiland haar beroep gemaakt. Vanuit persoonlijke kennis en ervaring helpen wij je om de vakantie te vinden die bij jouw reisgezelschap past. Ook de ferry naar Sardinië of vlucht naar Sardinië, kun je via Eva-Sardinia.com boeken.

Share Your Thoughts