Aantrekkelijk en avontuurlijk Arbatax

Borgo Degli Ulivi - Arbatax/Tortoli

Arbatax is een fantastische vakantiebestemming in de provincie Ogliastra op Sardinië. Zowel voor families met kinderen, strandaanbidders, natuurliefhebbers en sportievelingen is er veel te zien en te beleven. Arbatax is een vriendelijk havenplaatsje gelegen op de landtong Bellavista. Vlakbij ligt het charmante stadje Tortolì met goede restaurants en leuke winkeltjes.

Witte zandstranden en azuurblauwe zee

Aantrekkelijk en avontuurlijk Arbatax
Aantrekkelijk Arbatax

De witte zandstranden, azuurblauwe zee, mooie baaien en inhammen van Ogliastra nodigen uit voor ontspannen genieten, ook voor de kinderen. Vlakbij Arbatax en Tortolì liggen Lido di Orrì en Spiaggia di Cea, stranden die beschouwd wordt als de mooiste van Sardinië. Dat komt voornamelijk door het fijne en schone zand en het kristalheldere zeewater. De zee bij Lido di Orrì heeft zelfs in de eerste honderd meter dat je het water inloopt een erg lage waterstand. Hier kunnen kinderen dus veilig en vrij in de zee spelen.

Sportieve reizigers kunnen in het gebied van Arbatax hun hart ophalen. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, paardrijden, bergbeklimmen, trekking en fietsen. Ook kan je er heerlijk zwemmen, snorkelen, duiken, zeilen, wind- en kitesurfen. Er zijn ook bootjes te huur waarmee je zelf de zee op kan. Of verken de omgeving bijvoorbeeld met een georganiseerde excursie per quad.

De leukste bezienswaardigheden van Arbatax

1. Rocce Rosse

Rocce Rosse Arbatax
Rocce Rosse Arbatax

Le Rocce Rosse liggen in de branding van de zee bij Arbatax. Het is een rotsformatie met een unieke rode kleur. Een échte aanrader voor fotografen en een prachtige locatie om te snorkelen.

2. Il Trenino Verde

Trenino Verde Arbatax
Trenino Verde

Een perfecte manier om meer van de omgeving te zien, is met de Trenino Verde, het groene treintje. Hiermee kom je op plaatsen die je met de auto niet bereikt. Je kan met de Trenino Verde vanuit Arbatax een fascinerende excursie maken door het prachtige landschap van Ogliastra. De trein rijdt met een gematigde snelheid en zo kan je op een ontspannen manier genieten van het natuurschoon dat dit gebied te bieden heeft.

3. Watervallen Lequarci en Lecorci

Waterval Lequarci
Waterval Lequarci

In het binnenland in de gemeente Ulussai liggen Cascate di Lequarci e Lecorci, twee mooie watervallen waarvan de Lequarci een breedte van 70 meter en een hoogte van 100 meter heeft. De watervallen liggen in een prachtig berglandschap dat I Tacchi (de hakken) wordt genoemd.

4. Druipsteengrot Su Meraculu

Grotta Su Meraculu
Grotta Su Meraculu

Grotta de Su Meraculu bij het strand van Cala Sisine (gemeente Baunei) is een indrukwekkende grot en een bezoek meer dan waard. De grot kan zowel per boot vanaf Arbatax en Santa Maria Navarrese, als te voet worden bereikt. Volg vanaf Cala Sisine de borden de helling op. Het pad wordt gemarkeerd door het felle roze van oleanders en het parelgrijs van “sa codula” (kiezels). Via een pad dat geleidelijk omhoog klimt, bereik je de ingang op 300 m boven zeeniveau, in ongeveer een uur

5. Boottocht langs de kust

Bootexcursie langs Cala Goloritze
Bootexcursie langs Cala Goloritze

Vanuit het haventje van Arbatax worden mooie bootexcursies aangeboden langs de oostkust van Sardinië. Tijdens deze tochten bezoek je de nabijgelegen grotten, geniet je van afgelegen baaien en stop je regelmatig om te zwemmen. Bij een dagtocht wordt een heerlijke lunch aan boord bereid.

Borgo degli Ulivi Residence

Borgo degli Ulivi Arbatax
Borgo degli Ulivi

Eva Sardinia heeft een prachtige accommodatie in Arbatax: Borgo degli Ulivi Residence. Dit is een appartementencomplex dat erg lovende beoordelingen krijgt. De gastvrije en mooie accommodatie staan garant voor een comfortabel en ontspannen verblijf.