Alghero – Grotta di Nettuno, de Grot van Neptunus

Capo Caccia - Grotten van Neptunus
Met de boot naar de Grotten van Neptunus
Met de boot naar de Grotten van Neptunus

Eén van de meest bezochte bezienswaardigheden bij Alghero is de Grotta di Nettuno, ofwel de Grot van Neptunus. De grot ligt op het puntje van het schiereiland van Capo Caccia, ongeveer 25 km van de stad.

Aankomst bij de Grotten van Neptunus
Aankomst bij de Grotten van Neptunus

Boot of trappen lopen

Je kunt de Grotten bezoeken met een boottocht, die start vanaf de haven van Alghero, maar je kunt ook zelf naar Capo Caccia gaan en daar via de spectaculaire Escala del Gabirol, de “geiten trap”, met ruim 650 treden beneden naar de grot lopen. Je doet er ongeveer 15-20 minuten over om de trappen af (en weer op) te lopen. Onderweg heb je prachtige uitzichten.

Via de "geitentrap" naar de Grotten van Neptunus
Via de “geitentrap” naar de Grotten van Neptunus

Rondleiding met gids

De Grotten van Neptunus kunnen alleen bezocht worden via een rondleiding met een gids. Deze vertrekt ieder heel uur vanaf de kassa, beneden bij de ingang van de grot, onderaan de trappen. In de zomermaanden kan het ontzettend druk zijn, het is dan aan te raden om via de Trappen de gaan en de rondleiding van 9 of 10 uur ’s ochtends of om 17 u ’s middags te nemen. Er zijn dan nog geen boten vanuit Alghero en dat scheelt een hoop drukte!

Share Your Thoughts