Ferry naar Sardinië

Ferry aankomst in de haven

Veel mensen vinden het een prettig idee met de eigen auto op vakantie te gaan. Het geeft een veilig gevoel, is gemakkelijk en er kan nét nog een extra koffer mee in de achterbak!

Wat niet bij iedereen bekend is, is dat Sardinië prima te bereiken is per ferry. De bootovertocht is juist een bijzondere ervaring en een eerste avontuur tijdens je reis.

De afstand van Utrecht naar Genua (de dichtstbijzijnde havens) is ongeveer 1.200 km. Maar er zijn ook verschillende andere havens waar je kunt boarden, zoals Livorno, Piombino en Civitavecchia (bij Rome).

Ferry routes naar Sardinië, Sicilië en Corsica
Ferry routes naar Sardinië, Sicilië en Corsica

Ferrymaatschappijen Mobylines, Tirrenia of Sardinia Ferries zorgen voor een prettige boot overtocht naar de belangrijkste havens op Sardinië: Olbia, Porto Torres en Golfo Aranci.

De ferry vanuit Genua vaart in ongeveer 10 uur naar Olbia. De dagboot vertrekt in de ochtend rond 9 uur. Je dient 2 uur voor afvaart aanwezig te zijn in de haven.
Aan te raden is te reizen met de nachtboot, die vertrekt tussen 20.30 uur en 21.30 uur. 

Aan boord van de ferry richting Sardinië
Aan boord van de ferry richting Sardinië

De ferry kan geboekt worden met een eigen hut, zodat je na de lange autorit kunt bijkomen en van een welverdiende nachtrust kunt genieten. Er zijn zowel binnen- (zonder raam) als buitenhutten (met raam) in verschillende categorieën, van basic tot suites. In de hutten kunnen maximaal 4 personen worden ondergebracht en allen zijn uitgerust met eigen badkamer met douche en toilet.

Vierpersoonshut aan boord van de ferry naar Sardinië
Vierpersoonshut aan boord van de ferry

Aan boord zijn diverse eetgelegenheden en winkeltjes aanwezig.

Tijdens de bootovertocht naar Sardinië heerlijk dineren in het restaurant
Tijdens de bootovertocht kun je heerlijk dineren in het restaurant
Buffetrestaurant aan boord van de ferry naar Sardinië
Buffetrestaurant aan boord van de ferry naar Sardinië

Na deze belevenis arriveer je in de haven van Olbia, waarna je met je eigen auto en flinke besparing op vliegtickets en huurauto kunt genieten van een heerlijke vakantie op het prachtige eiland Sardinië!

Ferry Mobylines
Ferry Mobylines

Bekijk Eva’s aanbod bijzondere autorondreizen of ontspan met je gezin of vriendengroep in een luxe villa of appartement.

Mail ons je reiswensen en laat je verrassen met een mooi reisaanbod speciaal voor jou!