Het Sinis Schiereiland

Tharros Sinis Schiereiland

In de provincie Oristano aan de westkust van Sardinië vind je het grote schiereiland Sinis. De omgeving rond dit natuurgebied is nog niet ontdekt door het massa-toerisme, maar is een veelzijdige bestemming met voor ieder wat wils. Gevarieerde landschappen met rotsen, groene weiden en blauwe lagunes.

Ruïnes van Tharros

Tharros archeologische opgravingen
Tharros archeologische opgravingen

Op het gebied van cultuur is de archeologische vindplaats Tharros een must om te bezoeken. Het is gesitueerd in het meest zuidelijke puntje van het schiereiland en kijkt uit over de prachtige azuurblauwe zee. Vroeger was dit een welvarende havenstad. Nu kun je een wandeling maken over de oude Romeinse wegen en de restanten ontdekken van huizen, winkels en tempels.

Giganti di Mont’e Prama

Reuzenbeelden van Mont'e Prama
Reuzenbeelden van Mont’e Prama

Een andere bijzondere opgraving zijn de reuzenbeelden van Mont’e Prama. In 1974 stuitte een boer met zijn ploeg op een steen. Toen hij deze wilde verwijderen zag hij het hoofd van een reuzenbeeld tevoorschijn komen. Het zou meer dan 30 jaar duren voordat de duizenden stukken waarin de beelden waren kapotgeslagen weer als een puzzel aan elkaar konden worden gezet. Een aantal van deze beelden kun je tegenwoordig bekijken in het museum van Cabras.

Flamingo’s op Sardinie

Flamingo's in Sardinië
Flamingo’s in Sardinië

Wie denkt dat je geen flamingo’s in Europa kan spotten heeft het mis. Aan de noordkant van Sinis komen ieder jaar honderden flamingo’s overwinteren. Deze prachtige roze vogels leven van het voedsel in het zoutmeer Stagno di Cabras en dit levert mooie plaatjes op voor de (amateur)fotograaf.

Is Arutas kwarts strand

Kwartsstrand Is Arutas
Kwartsstrand Is Arutas

Zodra je aankomt op het prachtige strand van Is Arutas voel je aan je tenen dat dit strand anders is. Dit ‘tropische strand’ van Sardinie bestaat geheel uit kwartszand ofwel zilverzand. Dit is een uiterst zuiver zand wat lijkt op kleine rijstkorrels. Een fijne plek om op je handdoekje in een goed boek te duiken. Maar een verfrissende duik in het heldere zeewater nemen kan natuurlijk ook. Voor de meer sportieve bezoeker zijn er mogelijkheden tot windsurfen of kitesurfen. Vergeet niet bij vertrek om het zand weer tussen je tenen weg te halen, want het is verboden dit bijzondere zand mee naar huis te nemen.

Charme hotel in Cabras

Aquae Sinis Albergo Diffuso
Aquae Sinis Albergo Diffuso

Eva Sardinia heeft een prachtige accommodatie op het Sinis schiereiland. Het 4 sterren hotel Aquae Sinis Albergo Diffuso ligt in het dorpje Cabras. Dit kleinschalige charme-hotel bestaat uit drie gebouwen uit de 17e eeuw die volledige gerenoveerd zijn. Het hotel is smaakvol ingericht met mediterrane kleuren en originele details. Wie graag op de fiets de omgeving wil verkennen is hier aan het juiste adres. En wat is er fijner dan na een fietstocht te kunnen ontspannen in het moderne wellness center.