Sardinië in de winter: tips voor West en Oost Sardinie

Winter in Sardinie - Sa Sartiglia Oristano

Oristano in het westen

Het onbekende westelijke deel van Sardinië is in het najaar en de wintermaanden zeker een bezoek waard. In het midden van Tresnuraghes, vlak bij het pittoreske middeleeuwse stadje Bosa, ligt het charmante Hotel Villa Asfodeli.

Hotel de Charme Villa Asfodeli - Tresnuraghes
Hotel de Charme Villa Asfodeli – Tresnuraghes

Deze art nouveau villa is liefdevol gerestaureerd door de eigenaars, een architectenpaar, en ingericht met prachtige antieke meubels. Bij Cristina voel je je meteen thuis als gast.
Deze regio van Sardinië wordt nog steeds sterk beïnvloed door oude tradities en festivals. Het meest beroemd is Sa Sartiglia in Oristano, een kleurrijke paardensport toernooi, dat altijd plaatsvindt aan het einde van het carnaval.

Ogliastra in het oosten

De Ogliastra in het oosten van Sardinië is een nieuwe provincie, die nog onontdekt is door het toerisme. In de bergen van de Gennargentu en Supramonte kun je heerlijk wandelen. Op de Bruncu Spina bij het stadje Fonni, is zelfs een skilift. Ook een wandeling op de prachtige stranden van de provincie Ogliastra is in de winterperiode een aanrader.

Residence Borgo degli Ulivi

Borgo Degli Ulivi - Arbatax/Tortoli
Borgo degli Ulivi

De comfortabele en goed onderhouden appartementen van Borgo degli Ulivi Residencezijn het hele jaar geopend. Hier kun je een heerlijk ontspannen weekje doorbrengen, met vlakbij de kleine haven van Arbatax en het stadje Tortoli met haar winkels en restaurantjes.

Olbia Tempio en Nuoro

Country Hotel Tenuta Pilastru

Country Hotel Tenuta Pilastru - Arzachena
Country Hotel Tenuta Pilastru – Arzachena

Landelijke rust vind je bij Country Hotel Tenuta Pilastru, dat in het binnenland van de Gallura ligt. Je kunt je hier laten verwennen in het mooie wellness centrum en het uitstekende restaurant. De Costa Smeralda is niet ver weg en je hebt in deze tijd van het jaar alle mooie strandjes en baaien voor jezelf!

Hotel Maria Caderina Green Village

Hotel Maria Caderina Green Village - Posada
Hotel Maria Caderina Green Village – Posada

Ook zeer geschikt voor een ontspannen vakantie is het kleine, landelijke Hotel Maria Caderina Green Village. Omgeven door natuurschoon ervaar je bij de familie Murgia de bijzondere gastvrijheid van de Sardijnen. Het restaurant biedt een uitstekende keuken met veel typische Sardijnse gerechten, natuurlijk met producten van de eigen boerderij! Het kleine middeleeuwse stadje Posada is vlak bij het hotel.